Danske Slægtsforskere Facebook
Vi knytter personer med interesse
for slægtsforskning sammen
Danske Slægtsforskere / Nyheder / ”Genealogisk samling” ved Frederiksberg Bibliotek overdrages til Slægtsforskernes Bibliotek
06-02-2020

Størstedelen af samlingen bliver nu overdraget til Slægtsforskernes bibliotek, så at den kan blive digitaliseret. Med denne tilføjelse passerer biblioteket en samlet bestand på 35.000 værker inden for personal-, slægts- og lokalhistorie samt kildeudgaver, hjælpemidler, håndbøger m.v.


Biblioteket leder, Per Andersen, udtaler ”Det har stor betydning, at denne samling bevares for eftertiden og med tiden digitaliseres. Den er en del af vores kulturarv og indeholder mange unikke værker eller værker udgivet i få eksemplarer. Fortsat adgang til den er således essentielt ikke bare for slægtsforskere, men også historikere ”.


Slægtsforskernes Bibliotek tilbyder i dag 6.000 titler online inden for bibliotekets emner, et tal der forventes at nå 8.000 titler i 2020.
Slægtsforskernes Bibliotek er en del af den almennyttige forening Danske Slægtsforskere. Foreningen er landets største slægtsforskerforening med 8.000 medlemmer. Biblioteket er et specialbibliotek for slægtsforskere og historikere.


Slægtsforskernes Bibliotek: https://bibliotek.dis-danmark.dk

Genealogisk samling, Frederiksberg Bibliotek. Foto: Frederiksberg Bibliotek.

Genealogisk samling, Frederiksberg Bibliotek. Foto: Frederiksberg Bibliotek.