Danske Slægtsforskere Facebook
Vi knytter personer med interesse
for slægtsforskning sammen
Danske Slægtsforskere / Nyheder / Kender du en sømand, som har stiftet familie i udlandet?
01-01-0001

Kære slægtsforskere

På M/S Museet for Søfart i Helsingør er vi ved at forberede museets nye faste udstillinger, der skal åbne i 2024. Som researcher på projektet har jeg interviewet en række søfolk om deres tid til søs i 1950-80’erne, og mange fortæller om deres forhold til kvinder i fremmed havn.

En af vores ambitioner med udstillingerne er at få flere stemmer i spil, og jeg er derfor interesseret i at komme i kontakt med kvinder ude i verden, som har haft faste eller mindre faste forhold til danske søfolk.

Mine egne kontakter har indtil videre ikke kunnet hjælpe med kontaktinformationer til kvinderne, da de ikke er bevaret. En historiker og arkivar anbefalede mig at tage kontakt til jer slægtsforskere, fordi I er eksperter til at følge familiers tråde rundt omkring i verden, og fordi I muligvis er stødt på familie/forhold, som en dansk sømand har stiftet ude i verden.

Hvis I kan hjælpe med at bringe mig i kontakt med kvinderne/familierne eller efterkommere, vil jeg være dybt taknemmelig. Ring eller skriv endelig, hvis I har input eller spørgsmål.

Bedste hilsner, Mette Iversen
Mail: mi@mfs.dk
Tlf: +45 23100143