Danske Slægtsforskere Facebook
Vi knytter personer med interesse
for slægtsforskning sammen
Danske Slægtsforskere / Nyheder / SLÆGTSFORSKERNES BIBLIOTEK PASSERER 20.000 ONLINE TITLER
28-06-2022

Et år efter målet på 10.000 online titler blev nået, har Slægtsforskernes Bibliotek i dag passeret det dobbelte antal digitale værker, nemlig 20.000 titler frit tilgængelige online.
Det primære formål med Slægtsforskernes Bibliotek er at digitalisere litteratur inden for kategorierne historie, lokal- og personalhistorie, kildeskrifter og opslagsværker. Biblioteket er nu med 20.000 titler langt den største online-samling af bøger inden for disse emner.

Men en sådan stor bestand af titler kan det være udfordrende at søge bøger frem, som man er interesseret i. Der er på bibliotekets side www.slaegtsbibliotek.dk en række søgemuligheder, og der er netop offentliggjort en søgevejledning, der forklarer de mange muligheder (ses på forsiden af bibliotekets hjemmeside).
Særligt den fritekstsøgning, der i starten af året blev indført, er blevet populær. Den søger i alle omkring 2,5 mio. sider, der er online og viser resultaterne, så man direkte kan gå til de fundne publikationer.

Arbejdet med bibliotekets projekter varetages alene af frivillige, og der er pt. 30 sådanne tilknyttet Slægtsforskernes Bibliotek.

Slægtsforskernes Bibliotek drives af Danske Slægtsforskere, der er en landsdækkende, almennyttig organisation med ca. 8000 medlemmer.

Nærmere oplysninger hos Per Hundevad Andersen, leder af Slægtsforskernes Bibliotek: pan@slaegt.dk.